Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
Ewelina642 (2144 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
Tak, mozna. Zapisujesz w komunie i w zaleznosci gdzie bedzie miejsce tam dostaniesz, ale zwykle wybierasz kilka przedszkoli. To, ktore wpiszesz jako pierwsze, oznacza ze jest dla ciebie najciekawsze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
U nas tak nie można. Gdy wybierasz np.50% to oznacza, że płacisz za 2,5 dnia, a nie za połowę czasu codziennie. Oczywiście teoretycznie możesz zabrać dziecko kiedy chcesz, takie młodsze, bo ze starszymi mają jakiś tam program i nie lubią, gdy w połowie dnia jest zabierane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
w Oslo jest wedlug tego jak podają np. o pobieraniu kontantstotte. Mozna zapisac na 4 goziny, mozna na 8 a mozna na 20 tygodniowo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Teoretycznie masz rację Hilton, ale u nas te godziny upchną ci w jeden dzień lub w kilka kolejnych. Być może inaczej to wygląda w przypadku malutkich dzieci, nie wiem, teoretycznie powinni być elastyczni, ale wiem z narzekań innych matek, że upychają te przykładowe 8 godz na jeden dzień, a nie na 4 dni po 2 godz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Chodzi generalnie o to, że dal przedszkola jest łatwiej, wiedzą kto w jaki dzień przychodzi. Zajmuje wtedy całe miejsce tego jednego dnia. Ciężko byłoby obsadzić miejsca, gdyby np. 10 matek przyprowadzała sobie dzieci codziennie od 8-10 i co z resztą dnia, z pozostałą trójką dzieciaków na przykład?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
dzięki za odpowiedzi,w mojej okolicy słyszałam że można dziecko zaprowadzić do przedszkola na parę godzin a jak to jest naprawdę to nie wiem ale pójdę i się dowiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Teoretycznie tez masz racje gama ale jesli to ja place za przedszkole , to ja decyduje w ktore dni mi pasuje dac tam dziecko. Jesli "przedszkolu" nie pasuje, to ja dziekuje po tysiąckroć, wole zapłacic komus zeby mi był z dzieckiem te 2 godziny dziennie i poszedl w tym czasie na plac zabaw, na jedno wyjdzie. A nawet lepiej bo moje dziecko bedzie w tedy pilnowane.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Hilton napisał:
Teoretycznie tez masz racje gama ale jesli to ja place za przedszkole , to ja decyduje w ktore dni mi pasuje dac tam dziecko. Jesli "przedszkolu" nie pasuje, to ja dziekuje po tysiąckroć, wole zapłacic komus zeby mi był z dzieckiem te 2 godziny dziennie i poszedl w tym czasie na plac zabaw, na jedno wyjdzie. A nawet lepiej bo moje dziecko bedzie w tedy pilnowane.

Zgadzam sie z Hilton co do tego, ze jezeli jest mowa o pilnowania dziecka przez 2-3 godziny kilka zazy w tygodniu to bardziej sie polaca zatrudnic kogos i zaplacic za godz. , bo w niektorych przedszkolach min. oplata to za jeden dzien a nie na godz.

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
macie kobietki rację ale jak zaufać mam obcej osobie jak ja boję dać się dziecko do przedszkola wiem że tak czy siak będę musiała zaprowadzić do przedszkola a co do takich instytucji to można chyba??im wierzyć bardziej czy się myle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
a ja to wogole jestem laik..nie wiem co mam zrobic ..jak zapisac dziecko do przedszkola, jaki podanie wogole jestem "ciemna masa"....pomozcie girls....jak zapisac dziecko do przedszkola?mieszkam tutaj 2 miesiace na dniach mam dostac ten "fodselsnummer" czy jak to sie nazywa...mam juz przedszkole na oku...chce dac na 8 godz.bo tak chodzil zanim sie tutaj wprowadzilismy...a ma 4 latka....a od przedszkola zaczal chodzic w wieku 1,5 latka...teskni za dziecmi i juz sie nie moze doczekac az pojdzie sie pobawic....
npiszcie kilka rad bede bardzo wdzieczna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok